Европа е единна в това, че трябва да изгради своя

...
Европа е единна в това, че трябва да изгради своя
Коментари Харесай

Акад. Денков: Партньорите ни очакват успешна ротация

„ Европа е единна в това, че би трябвало да построи своя защитителен потенциал. Това би трябвало да стане бързо и да бъде общо изпитание “. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков, откакто се завърна от Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Денков съобщи, че в Съединени американски щати има мощна поддръжка за Украйна. „ Споровете, които виждаме по медиите не отразяват желанието нито на демократите, нито на републиканците в Конгреса и Сената бързо да намерят решение. То може да се забави, само че има единно мнение, че би трябвало да се помогне на Украйна “, сподели той.

Премиерът съобщи, че помощта би трябвало да пристигна бързо. „ И в Европа, и в Съединени американски щати главно се разисква по какъв начин най-бързо да се помогне на Украйна, с цел да могат да се укрепят нейните отбранителни благоприятни условия през днешния ден “, добави той.

По отношение на България е маркирана нейната значимост като страна на Източния фланг на НАТО и черноморска страна.

„ Процесът на ротация притегля доста внимание и по какъв начин ще се осъществя “, съобщи Денков. Той още веднъж повтори, че ротацията има смисъл, в случай че се извършва управническата стратегия. Премиерът съобщи, че няма нищо ново по тематиката за ротацията, тъй като през последните два дни дружно с Мария Габриел са създали в Мюнхен срещи с задграничните ръководители на делегации.

Акад. Денков счита, че би трябвало да се откри решение задоволително и за двете страни по отношение на това кой ще оглави Министерство на външните работи. „ Трябва да има контакт с външните сътрудници. Този контакт и ротацията могат да станат най-лесно, в случай че просто си сменим местата с Габриел ”, сподели Денков. „ Предстои диалогът за какво това е проблем за другата страна “, добави той.

Акад. Денков съобщи, че ще подаде оставка на 6 март и няма никаква драма тук. „ Правителството ще продължи да работи в оставка, това е естествена процедура “, сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР