Европа е длъжна да защитава с повече увереност собствените си

...
Европа е длъжна да защитава с повече увереност собствените си
Коментари Харесай

Габриел мисли, че е време Европа да започне да отстоява интересите си


„ Европа е длъжна да пази с повече убеденост личните си ползи и да не разчита само на Съединени американски щати по въпросите, свързани с защитата “, твърди министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел в изявление за сп. „ Шпигел “.

„ До ден-днешен продължаваме да приказваме за европейските полезности, само че продължаваме да демонстрираме уязвимост що се отнася до отстояването на общите ни ползи “, счита Габриел. Пред изданието той разяснява още, че Германия се радва за решението на американския президент Доналд Тръмп да затвърди уговорката си по член 5 от Устава на НАТО.

„ Не бива обаче да разчитаме прекалено много на него “, предизвести политикът. Същевременно обаче Габриел изложи и персоналното се мнение, съгласно което "Европа, даже и с укрепването на личните си структури, няма да може да се пази без американска помощ".

Германският министър уточни също по този начин, че "в интернационалната политика не съществува вакуум".

"Ако Съединени американски щати изоставен обещано пространство, то неотложно ще бъде завоювано от други държави", сподели Габриел и добави, че "в Сирия това са Русия и Иран, а в комерсиалната политика - Китай".

"Защо Европа не оказва помощ за развиването на инфраструктурата в Африка, а оставя това на Китай? Защо не способстваме за икономическо развиване в прилежащите ни източноевропейски страни на Балканите, ами оставяме тези страни под възходящото въздействие на Русия? В сходен неуместен свят ние, европейците, към този момент не можем да седим в профил и да разчитаме на САЩ", разяснява външният министър.

"В реалност, Москва, Пекин и Вашингтон имат едно общо нещо: те въобще не правят оценка Европейския съюз, подценяват го", споделя Габриел. В същото време, съгласно него, "Китай е единствената страна, която има действителна геополитическа стратегия", изразяваща се "в увеличение на китайското влияние" в света.

"Дотам, че някои държави-членки на Европейски Съюз към този момент не смеят да вземат решения, противоречащи на китайските интереси", акцентира Габриел. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР