Европа дава 1300 000 евро за нова европейска програма срещу

...
Европа дава 1300 000 евро за нова европейска програма срещу
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев: Българите дават най-малко сигнали за двоен стандарт на храните

Европа дава 1300 000 евро за нова европейска стратегия против двойния стандарт за храните. Така самостоятелни организации и лаборатории ще могат да вършат проби, които да потвърждават, че храните имат друго качество.

Това ще помогне на Еврокомисията да добие доста ясна визия кой и по какъв начин нарушава качеството на храните в Източна Европа, с цел да могат да бъдат глобени нарушителите, разяснява Евродепутатът Емил Радев пред Би Ти Ви. Има европейска инструкция, която не разрешава под една и съща марка да се продават храни с друго качество. Но за българските органи е доста мъчно да глобяват една мултинационална компания. Затова ние се борим за законодателство и един централизиран орган.

Радев уточни, че България е една от страните, където се дават минимум сигнали за по-лошо качество. Затова съгласно него е нужна и осведомителна акция, с цел да знаят българските консуматори по-добре правата си.

По отношение на Истанбулската спогодба той сподели, че няма по какъв начин да бъде коментирано решение на Конституционния съд. Радев изрази вяра, че България ще укрепи законодателството си във връзка с домашното принуждение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР