Европа бележи рекорден ръст в продажбите на електрически автомобили. Над

...
Европа бележи рекорден ръст в продажбите на електрически автомобили. Над
Коментари Харесай

Социална мярка: Дават електрическа кола под наем за 100 евро месечно

Европа бележи рекорден растеж в продажбите на електрически коли. Над 2 милиона електрическия автомобил са продадени на територията на Стария континент през предходната година. Много страни вкараха разнообразни обществени политики в помощ на жителите си с по-скромни приходи за достъп до електрически коли. Франция е една от тях.

Програмата е реалност, а с нея президентът Еманюел Макрон извърши свое предизборно заричане. От 1 януари така наречен „ обществен лизинг ” разрешава на най-скромните семейства да наемат електромобил, създаден във Франция или Европа, за 100 евро на месец. Малко по скъпо костват по-големите, фамилни модели. Около 25 000 транспортни средства ще бъдат налични за наемане през тази година, а упоритостите са броя на електрическите коли, предопределение за фамилии със скромни приходи, да се усили до 100 000 през 2025 година

Имате скромни приходи, живеете във Франция и се нуждаете се от кола, с цел да стигате до работа? Ако отговаряте на тези условия, то може да се възползвате от най-новата стратегия на френското държавно управление. Тя планува да можете да наемете електромобил против 100 евро месечно. Офертата е непокътната за семейства, в чиято данъчна декларация годишният приход не надвишава 15 400 евро. Месечният наем зависи от модела на определения автомобил, а програмата цели да убеди най-бедните фамилии да изоставят колите с мотори с вътрешно горене. „ Франция ще създава от ден на ден електрически коли и акумулатори, а задачата ни е да купувате от нас ”, акцентира френският президент.

Един от проблемите пред обществения лизинг са лимитираните налични ресурси от електрически коли. Над 80 000 души са декларирали предпочитание за субсидиран от страната електрически автомобил още в първите часове откакто онлайн платформата проработи. Системата обаче планува единствено 20 000 транспортни средства за 2024 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР