Евролицензът не е заплашен. Най-важният срок е 5 март, когато

...
Евролицензът не е заплашен. Най-важният срок е 5 март, когато
Коментари Харесай

Павел Колев: Евролицензът на Левски не е заплашен, Божков е платил дългове за 3 млн. лева

" Евролицензът не е застрашен. Най-важният период е 5 март, когато би трябвало да изпратим документите до УЕФА. Голяма част от отговорностите, малко повече от 3 милиона, към този момент са платени от Божков. " Това увери изпълнителният шеф на " Левски " Павел Колев в изявление за bTV.
Колев изясни, че е приел поканата на предприемача, тъй като концепциите им за развиването на клуба съответстват и посочи, че до натрупването на милионите задължения се е стигнало поради некомпетентното ръководство на Спас Русев .
" Беше един дълъг развой, първата поканата я получих от Спас Русев. След като получих едни документи, за които настоявах, отхвърлих през януари. Дни по-късно Васил Божков ме предложения в качеството си на предстоящ притежател ", описа Колев.
" Получих гаранции, че ще имам пълномощия за развиването на клуба, оцеляването и дългосрочността на плана. Предполагам, че на Общото заседание на 6 март за притежател на " Левски " ще бъде разгласен Васил Божков. Той е един прагматичен човек, който развива разнообразни бизнеси. Неговото завръщане във футбола може да бъде единствено в интерес на " Левски ", сподели още изпълнителния шеф на клуба.
" Планът на този стадий е да има " Левски ". Не сме близки с Божков, срещнах го за първи път преди месец. Предполагам съм му създадем усещане с работата си във футболния съюз. Разговорът ни беше ориентиран към положението на клуба и какво би трябвало да създадем, с цел да се усъвършенства. Идеите ни съответстват ", добави още Колев.
По думите му задълженията на " Левски " са насъбрани поради неправилното ръководство на Спас Русев: " Първоначалното влизане на новия Управителен съвет бе със задача да се направи одит. Откриха се задължения от над 32 млн. лв., насъбрани с лекост поради некадърно ръководство. Парите са харчени неправилно, с меко казано странни решения - привличане на футболисти с високи заплати за България и неплащане на налози. Направен е опит " Левски " да се конкурира с " Лудогорец " с предоставяне на огромни заплати на хипотетични звезди, които не го заслужават. "
" Има разнообразни счетоводни техники, тъй че да се създадат тези отговорности да наподобяват 18 млн. Давани са заеми, които са дължими към разнообразни кредитори. Не става дума единствено за БТК. Не съм видял скица за източване на клуба. Стана ясно за всички, че Спас Русев не е управлявал клуба вярно ", разяснява още Колев.
Според него " би трябвало да се направи един доста тежък възстановителен развой, тъй като " Левски " е клуб с обичаи и не можем да се откажем от битката за купата. "
" Козирката е една от тематиките, които дискутираме. Ще ни би трябвало най-малко година, година и половина, с цел да се преборим за оцеляването на " Левски ". След това ще мислим и за козирката ", добави още Колев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР