Евролидерите са близо до споразумение бившият холандски външен министър и

...
Евролидерите са близо до споразумение бившият холандски външен министър и
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева гласена за шеф на Европейския съвет, а Тимерманс - ЕК

Евролидерите са покрай съглашение някогашният холандски външен министър и заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс да оглави Комисията от есента, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на двама дипломати.

Лидерите на страните членки на Европейски Съюз започнаха договаряния в неделя в опит да договорят претендентите за главните позиции в Общността.

Дясноцентристкият претендент Кристалина Георгиева е водещ претендент за ръководител на Европейския съвет. В момента Съветът се оглавява от някогашния полски министър председател Доналд Туск. Тимерманс пък ще размени Жан-Клод Юнкер, в случай че бъде номиниран и подсилен в Европейския парламент.

Няма информация кой е любимецът за ръководител на Европейската централна банка.

Белгийският министър председател Шарл Мишел е мощен претендент за поста началник на Европейски Съюз за външната политика, разкриха още двамата дипломати.

Дипломатите разясняват, че Манфред Вебер, кандидатурата на Европейската национална партия за ръководител на Европейската комисия, може да оглави Европейския парламент. Те допълниха, че към момента не са постигнали дефинитивно съглашение след повече от 18-часови диалози.

Тази заран европейските водачи възобновиха договарянията на работна закуска, откакто не съумяха да реализират съглашение на изключителната среща на върха на Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР