Еврокомисията ще подаде искове срещу Полша, Унгария и Чехия в

...
Еврокомисията ще подаде искове срещу Полша, Унгария и Чехия в
Коментари Харесай

ЕК ще заведе дела срещу Полша, Унгария и Чехия, ако откажат да приемат бежанци

Еврокомисията ще подаде искове против Полша, Унгария и Чехия в Съда на Европейски Съюз, в случай че те откажат да одобряват бежанци от Италия и Гърция, съобщи на конференция в Брюксел еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос.
„ Ако някои страни членки не изпълнят отговорностите си в околните седмици, би трябвало да предприемем последващи стъпки и да подадем иск в Съда на Европейски Съюз против Полша, Унгария и Чехия”, сподели еврокомисарят, съобщи БГНЕС.
Аврамопулос посочи, че решението на Съда на Европейски Съюз да отхвърли жалбите на Унгария и Словакия против наложителните квоти за бежанци свидетелства за пропорционалността на ограниченията на Европейска комисия и всички страни би трябвало да ги изпълнят: „ Те би трябвало да показват взаимност тъкмо в този момент, тъй като сега избрани страни членки се нуждаят от помощ”.
По-рано през днешния ден Съдът на Европейски Съюз в Люксембург отхвърли настояването на Будапеща и Братислава за анулация на квотното разселване на мигранти, пристигнали в Италия и Гърция.
Междувременно Унгария дефинира като безконтролно решението на Европейския съд да отхвърли премахването на квотите за мигранти, по тази причина Будапеща ще продължи да търси законни способи, които ще й разрешат независимо да взема решение въпроса за приемането на търсещи протекция на своя територия. Това съобщи министърът на външните работи Петер Сиярто, предава TACC.
„ Правителството на Унгария смята решението на съда за недопустимо и безконтролно, защото слага под опасност европейската сигурност “, акцентира първият посланик на Будапеща, добави организация Фокус.
Сиярто увери, че Унгария „ ще одобри всички нужни юридически ограничения за независимо установяване на това кои да позволява при себе си в страната, и кои не “. Унгарският външен министър добави, че решението на органа е политически стимулирано и опонира на ползите на нацията.
„ Битката едвам в този момент стартира, нито един човек няма да бъде преселен в Унгария срещу волята на унгарския народ “, безапелационен бе Сиярто.
От своя страна министър-председателят на Словакия Роберт Фицо опреледели като „ незаслужено “ по отношение на Словакия и Унгария решението на органа , заявявайки, че самите бежанци не желаят да се устроят в страната. Но в същото време той увери, че Словакия ще показва своята взаимност в бежанската рецесия в области като отбраната на външните граници на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР