Еврокомисията одобри първите 1.4 млрд. евро за България по ПланаЕвропейската

...
Еврокомисията одобри първите 1.4 млрд. евро за България по ПланаЕвропейската
Коментари Харесай

Вечерни новини: ЕК одобри първите милиарди по ПВУ; Много нови жилища излизат на пазара

Еврокомисията утвърди първите 1.4 милиарда евро за България по Плана
Европейската комисия даде позитивна предварителна оценка на настояването на България за разпределяне на безплатни средства в размер на 1.37 милиарда евро по линия на Плана за възобновяване и резистентност. Това е първата стъпка към окончателното утвърждение на парите, само че тя е най-важната, защото службите на Европейска комисия вършат действителните оценки на заложените промени и цели в Плана.
Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища
Данните на Националния статистически институт (НСИ) за третото тримесечие на 2022 година регистрират растеж от над 50% на новопостроените жилищни здания и жилища по отношение на същия интервал на 2021 година Въведените в употреба жилищни здания и новопостроените жилища в тях бележат връх, който през годините не е постиган нито един път. Наблюдава се скок и при новопостроените къщи, а Пловдив даже изпреварва София по въведени в употреба здания.
Компенсациите за бизнеса вършат българското произвеждане конкурентно
Собственото произвеждане на запаси е най-хубавата антиинфлационна мярка, разяснява в изявление за Economic.bg ректорът на МГУ „ Св. Иван Рилски “. Проф. Ивайло Копрев предвижда, че цените на суровините имат една посока и тя е единствено нагоре. Дали е внезапно, или гладко, няма метод суровините да поевтиняват, тъй като ние ставаме все по-зависими от потреблението им. 
Пулев вкара някогашни депутати на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ в Надзора на ББР
След като в края на септември влезе в открит спор с Надзора на Българската банка за развиване и оцени работата му нагледно със слаб 2, през днешния ден служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев направи факт обещаното увеличение на състава му. С още двама души в редиците на структурата членовете ѝ към този момент ще са петима. А що се отнася до новите попълнения – усещане прави партийният им бекграунд.
Правителството разгласи немска инвестиция за 1 милиарда евро
Германската компания Profine Energy GmbH е декларирала интерес за инвестиция в Северозападна България на стойност над 1 милиарда евро. Това оповестиха от пресцентъра на Министъра на стопанската система и промишлеността след срещата на Никола Стоянов с управлението на компанията.
Пред Лондон зее „ черна фискална дупка “ за 50 милиарда паунда
Британският министър на финансите Джереми Хънт ще се опита да запълни дупка от 50 милиарда паунда (57 милиарда долара) в обществените финанси на страната, като понижи разноските с към 30 милиарда паунда и предприеме данъчни нараствания в размер на 20 милиарда паунда. Това споделиха двама държавни източници в понеделник пред Reuters.
„ Изоставаме доста “: Богатите страни не могат сами да се оправят с климата
Публичната помощ и обезпечаването на средства от държавните управления на развитите страни сами по себе си няма да бъдат задоволителни, с цел да запълнят дефицита на финансиране на начинания за изменение на климата в разрастващите се страни. Това сподели ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева пред CNBC. Според нея в тези страни са нужни повече частни вложения, с които да им се помогне да реализират задачите си.
Гутериш: Движим се по автомагистрала към климатичен пъкъл
Светът губи битката с изменението на климата, предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации по време на срещата на върха COP27, която се организира в Египет. Антониу Гутериш още веднъж прикани за последователно унищожаване на въглищата до 2040 година
Китай може да трансформира iPhone 14 в мираж тази Коледа
Apple Inc предизвести, че чака още по-свити доставки на премиум модели iPhone 14 от предстоящото поради забележителното редуциране на производството в засегнатия от вируси цех в Китай, предава Reuters. Това покачва вероятността за по-слаби продажби в натоварения празничен сезон в края на годината.
Meta стартира всеобщи съкращения
Meta Platforms Inc възнамерява да стартира всеобщи съкращения тази седмица, които ще обиден хиляди чиновници. Това заяви Wall Street Journal, цитирайки хора, осведомени с въпроса, като началото на освобождението на личен състав е планувано още в сряда.
Хаос с уволненията: Twitter моли чиновници да се върнат
След като в петък уволни към 3700 души – половината от чиновниците си – Twitter се е обърнала към някои от тях с молба да се върнат на работа, написа Bloomberg News.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинплан за възобновяване Атанас Пеканов новопостроени жилищни здания енергийни обезщетения управление на ББР немска инвестиция битка с климатичните промени закъснение на iPhone Twitter Meta ПоследниНай-четениНакратко 112 Вечерни вести: Европейска комисия утвърди първите милиарди по ПВУ; Много нови жилища излизат на пазара Бюджет и финанси 332 Пред Лондон зее „ черна фискална дупка “ за 50 милиарда паунда Политика 1768 Правителството разгласи немска инвестиция за 1 милиарда евро Екология 376 Гутериш: Движим се по автомагистрала към климатичен пъкъл Финанси 10757 Купувачите към този момент бягат от парцели „ на зелено “ и покупко-продажби за инвестиция Компании 8092 „ Лукойл “ отхвърли оферта за завода си в Сицилия, обричайки го на банкрут Компании 6822 Мъск стартира с всеобщите съкращения в Twitter още през днешния ден Бюджет и финанси 6320 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. Всички новиниОще от НакраткоВиж всичкиНовините от седмицата: Данъчни промени и нови F-16; Еврото ще оскъпи парцелите <
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР