Еврокомисарят за иновациите, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария

...
Еврокомисарят за иновациите, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел е в Нови Сад за откриването на нова сграда на института БиоСенс

Еврокомисарят за нововъведенията, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова е на посещаване през днешния ден в Нови Сад, Северна Сърбия, където, дружно със сръбския министър председател Ана Бърнабич, ще открие новата постройка на института БиоСенс (BioSense), съобщи Танюг, базирайки се на известие на Службата на Европейския съюз в Сърбия.

По време на визитата, Габриел, сръбският министър на образованието Бранко Ружич и шефът на УНИЦЕФ (UNICEF) в Сърбия Деян Костадинов ще посетят учебното заведение за главно и приблизително обучение „ Милан Петрович “. По този мотив ще бъде доставенооборудване за интеграция на технологиите в учебните заведения на стойност 20 000 евро.

Габриел ще посети галерията на „ Матица Сръбска “ дружно с вицепремиера и министър на културата Мая Гойкович. Еврокомисарката ще се запознае с достиженията на Нови Сад като Европейска столица на културата за 2022 година и с наследството на сръбското художествено изкуство в по-широк европейски подтекст.

Габриел ще посети Младежкия център „ OPENS “ и ще се срещне с представители на младежите в Сърбия, с които ще беседва за опита от времето, когато Нови Сад беше Европейска столица на младежта през 2019 година

В известието на Службата на Европейски Съюз в страната се акцентира, че Сърбия взе участие от 2019 година в най-голямата стратегия за поддръжка на образованието, образованието, младежта и спорта – Еразъм+, като пълновръстен член. С поддръжката на Европейски Съюз, младежи, спортисти и студенти от Сърбия вземат участие в плановете за продан и образование наедно със своите връстници от Европейски Съюз.

Повече от 16 000 сръбски студенти са получили стипендия за образование в страните членки на Европейски Съюз, до момента в който повече от 80 организации и спортни сдружения от Сърбия са се възползвали от плановете в региона на спорта. Същевременно сръбските институции са привлекли повече от 4300 младежи, студенти и преподаватели от Европа.

Европейски Съюз е вложил повече от шест милиона евро за построяването и реновирането на над 40 спортни обекта из цяла Сърбия и с помощта на тази помощ, повече от 100 000 жители и деца могат интензивно да употребяват обновените или новоизградени спортни центрове, басейни и физкултурни зали в главните и междинни учебни заведения в Сърбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР