Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон определи днес като незаконни

...
Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон определи днес като незаконни
Коментари Харесай

ЕК: Пречките по границите за движение на стоки са незаконни

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон дефинира през днешния ден като противозаконни основаните от някои страни в Европейски Съюз спънки за прекосяването на товари през границите. Той направи тази оценка при чуване на изключително съвещание на комисията на Европейския парламент по вътрешния пазар и отбраната на потребителите за ограниченията, подхванати против разрастването на епидемията от COVID-19. Еврокомисарят посочи, че към момента се следят усложнения при прекосяването на границите на Румъния, Словакия и Полша.

Бретон означи, че Европейски Съюз обмисля връщането в Европа на изнесени производства. Той добави, че задачата е Европейски Съюз да бъде отсега нататък в положение самичък да създава нужните защитни средства против разпространяването на болест.

Никой в никакъв случай не си е представял три континента да бъдат по едно и също време под карантина. Отражението за стопанската система е голямо, съобщи еврокомисарят. По неговите думи през днешния ден 80 на 100 от жителите на Европейски Съюз са задължени да останат вкъщи. Той добави, че се чака прогноза по кое време в обособените страни от Европейски Съюз се чака пикът на епидемията.

Бретон уточни, че Европейски Съюз е дал на Китай защитни средства за 150 млн. евро, когато страната се е борила с епидемията. Той посочи, че Франция и Германия са дали на Италия повече защитни средства, в сравнение с Китай.

Еврокомисарят настоя за отпадане на въведените забрани за експорт на здравно съоръжение. По неговите думи Европейска комисия следи доста деликатно дали събирането на данни за разпространяването на епидемията дава отговор на европейските правила за отбрана на персоналните данни
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР