Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви днес, че не

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви днес, че не
Коментари Харесай

Еврокомисар: България и Румъния са изпълнили изискванията за Шенген. Скоро ще има решение

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон съобщи през днешния ден, че не изключва напълно опцията Европейски Съюз да обезпечи финансиране за " физическа инфраструктура " за запазване на външните граници на Европейски Съюз. Йохансон даде изявление за организациите от Европейския нюзрум, измежду които е и Българска телеграфна агенция.

По нейните думи построяването на такава инфраструктура не е решение на проблемите с миграцията. Йохансон означи, че Съветът на Европейски Съюз е понижил съвсем двойно поисканите от Европейската комисия средства за въпросите с миграцията и бюджетът е редуциран до седем милиарда евро до 2027 година.

Инвестираме в гранична защита и ще продължим, само че издигането на стени не е положителното решение, разяснява тя. Йохансон разясни, че Европейска комисия би могла да съгласува дейностите на страните от Европейски Съюз, които непринудено пожелаят да поддържат подобряването на положението на външните граници, както предложи ръководителят на комисията Урсула фон дер Лайен.

По въпроса за разширението на Шенген Йохансон съобщи, че България и Румъния са изпълнили условията и не е належащо да подхващат спомагателни дейности, тъй като от дълго време са подготвени за присъединение към европейското пространство без гранични инспекции. Убедена съм, че много скоро ще има решение, добави тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР