Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че би било

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че би било
Коментари Харесай

ЕК каза ще се въвеждат ли визи за САЩ заради България, Румъния, Хърватия и Кипър

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон съобщи, че би било контрапродуктивно Европейски Съюз да вкара визи за Съединените щати като отговор на към момента съществуващия визов режим за България, Румъния, Хърватия и Кипър.

Като акцентира, че някои от страните са покрай осъществяване на критериите за премахването на визите, Йохансон добави: "Временното заледяване на безвизовия режим за американски жители би било контрапродуктивно.

Това ще подкопае постигнатия прогрес в работата ни до този миг. Ако създадем това, Съединените щати неизбежно ще наложат визи за всички европейски жители.

Това е тъкмо противоположното на това, което се опитваме да реализираме. Ще бъде мъчно да разбираем на жителите на Европейски Съюз по какъв начин това ще бъде в техен интерес, изключително откакто дипломатическите дейности доведоха до позитивен резултат ".

Очаква се в сряда Европарламентът да одобри резолюция, с която да възрази против това, че към момента не всички жители на Европейския съюз са допускани в Съединните щати без визи за период до 90 дни на всеки 180 дни. Такава резолюция беше призната преди 3 години, само че развиване по въпроса няма.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР