Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази очакване България да

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази очакване България да
Коментари Харесай

ЕК очаква България да приложи ограниченията за визите на руските граждани

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази очакване България да се причисли към препоръчаните през днешния ден от Европейската комисия ограничения за цялостна анулация на облекченото издаване на визи за руснаци.

" Предложението визира визите за Шенгенското пространство ", означи Йохансон в отговор на въпрос дали се планува България също да ползва новите ограничения.

" Убедена съм, че страните в Европейски Съюз, които още не са част от Шенген, ще приложат предлаганите промени ", добави тя.

Йохансон изрази очакване в понеделник идната седмица предлагането да бъде подкрепено от Съвета на Европейски Съюз. Тя добави, че до края на седмицата се чака поддръжка и за второто предложение - за наложително непризнаване на съветските паспорти, издадени на жители на завзети от Русия области в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция. По нейните думи Европейски Съюз пристъпва за първи път към сходна мярка. 

 
Еврокомисарят добави, че повече няма място за доверие сред Европейски Съюз и Русия, по тази причина издаването на визи отсега нататък следва да бъде затруднено. Тя уточни, че поради отзоваването от Русия на доста дипломатически и консулски представители на страни от Европейски Съюз, разглеждането на молбите за визи от съветски жители би трябвало да бъде преразгледано и преимущество да получават хората, търсещи виза по филантропични съображения, а не за туризъм. Според нея новите правила ще дадат право на страните от Европейски Съюз да преразгледат издадените към този момент визи на съветски жители.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР