Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази днес подкрепа за

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази днес подкрепа за
Коментари Харесай

ЕК подкрепя държавите от ЕС, които строят огради по външните граници

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази през днешния ден поддръжка за страните от Европейски Съюз, които строят огради по външните граници, с цел да се предпазят от нелегално нахлуване на мигранти. Има потребност от спомагателни старания за отбрана на външните граници, съобщи тя на конференция след съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи.

Йохансон посочи в отговор на въпрос, че показва мнението на Европейска комисия, а не своето лично виждане. Тя добави, че страните са в правото си да пазят границите си и най-добре могат да преценяват нужните за това средства, стига да бъдат в границите на европейското законодателство. Европейската комисия по-рано през днешния ден удостовери, че е получила писмо от 12 страни - България, Австрия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Гърция, Унгария, Литва, Латвия, Полша и Словакия, в което се упорства Европейски Съюз да поддържа със средства построяването на погранични огради.
свързани новини4887на 21.08.2021
Комисията съобщи, че ще отговори по-късно на това искане. Словенският вътрешен министър Алеш Хойс като ръководител на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи уточни, че неговата страна също поддържа апела за обезпечаване на европейско финансиране за граничните огради. Той означи, че по 50 мигранти биват арестувани дневно в Европейски Съюз, откакто са пристигнали нелегално. По неговите думи това демонстрира, че външните граници не са задоволително предпазени.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР