Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон е изразила желание да

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон е изразила желание да
Коментари Харесай

ЕК ще преразгледа визовите облекчения

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон е изразила предпочитание да показа допустимо най-скоро законодателно предложение за преразглеждане на визовите облекчения за Европейски Съюз.

Това заяви през днешния ден шведският министър за миграцията Мария Малмер Стенергард. Тя приказва в края на първия ден на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “ в Брюксел. Швеция сега ръководи Съвета на Европейски Съюз.

Става дума за нещо, известно с прекомерно объркващото наименование, известни под объркващото мнозина наименование Механизъм за прекратяване на безвизовия режим.

„ Европа не може да си затваря очите пред обстоятелството, че решенията за визови облечения от време на време водят до съществени проблеми там, където законодателството не разрешава да бъдат подхванати нужните ограничения “, посочи Стенергард.

Министрите на вътрешните работи и правораздаването са обсъждали през днешния ден основанията и процедурите за анулация на тези облекчения в случаите, когато с тях се злоупотребява или те водят до негативни последствия. Страните членки са подкрепили концепцията за преразглеждане на механизма. Те са подкрепили и по-добро наблюдаване, което да подсигурява, че страните, чиито жители са освободени от визи, не престават да извършват всички критерии за безвизови пътувания до Шенгенското пространство за свободно придвижване.

200 000 жители на трети страни, облагодетелствани от безвизов режим,  са подали през предходната година молба за леговище в Европейски Съюз, сподели еврокомисарят Илва Йохансон.

„ Това е корист със системата “, безапелационна бе тя.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР