Еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон е на

...
Еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон е на
Коментари Харесай

Еврокомисарят Тиери Бретон посети ВМЗ-Сопот

Еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон е на посещаване у нас с задача да договаря за муниции за Украйна.

Последната среща на Бретон с представители на отбранителната промишленост у нас бе във ВМЗ Сопот. Визитата на Тиери Бретон, която е закрита за медии, той е посетил няколко цеха за муниции, само че той няма интерес към избрани артилерийски снаряди, а се интересува от опциите за произвеждане и потенциала, с който разполага военно-промишленият ни комплекс.



" Миналата седмица имахме доста значима среща с министъра на защитата в Стокхолм и с моя сътрудник Жозеп Борел. Обсъдихме нуждата да увеличим потенциала на отбранителната промишленост на Европа, да увеличим количеството муниции, да засилим сигурността. За да реализираме това взехме решение, че може да предложим контракт за отбранителната промишленост и да подсигуряваме, че тя ще успее да извърши този контракт. Има доста потребности през последните дни, изключително в Европа и би трябвало да увеличим потенциала. Решихме да посетим страните, чиято отбранителна промишленост има предпочитание да усили потенциала си. Ето за какво започнахме от България, която има обичаи и богата история в тази сфера и вие сте доста значим сътрудник за Европа ", разяснява Бретон.

Бретон посети ВМЗ Сопот дружно със служебния министър на защитата Димитър Стоянов.



" Коментира се увеличението на потенциала на отбранителната ни промишленост за производство на повече муниции, които са нужни за попълване на запасите. Както знаете, запасите от избрани боеприпаси на страни членки от Европейски Съюз, в това число на НАТО, са на привършване, по тази причина е належащо да бъдат създадени по-голямо количество муниции ", изясни министърът.

Работната задача на Тиери Бретон в търсене на повече отбранителни качества и военна помощ за Украйна стартира от България. Очаква се през идващите дни той да посети още 11 страни членки с отбранителна промишленост, с цел да ги насърчи да усилят производството си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР