Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширяването на ЕС Оливер

...
Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширяването на ЕС Оливер
Коментари Харесай

Гаф с изявлението на еврокомисар за спиране на помощта за палестинците, ЕК се разграничи

Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширението на Европейски Съюз Оливер Вархей не е съгласувал с никого от своите сътрудници известието, че европейското финансиране за палестинците ще бъде спряно след нападението на Хамас против Израел. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия(EК), който в продължение на час дава отговор на въпроси на публицисти във връзка вчерашното известие на еврокомисаря.

По думите на представителя Вархей е показал самодейност, след което се е наложило комисията през целия ден да разисква какво да предприеме и вечерта да огласи свое известие, с което опровергава еврокомисаря. Комисията нощес разясни, че филантропичната помощ за палестинците се резервира, а защото към този момент не са планувани други заплащания за палестинските управляващи, ще обмисли какви да бъдат идващите дейности.

Говорителят, представен от БТА  посочи, че за 2021 година палестинските управляващи е трябвало да получат от Европейски Съюз 316 милиона евро, за 2022 година - 283 милиона евро, а за тази година - към 92 милиона евро. По неговите думи Европейска комисия ще реши дали има корист с европейските средства и следва да вземе политическо решение на основата на тази оценка. Той добави, че на утрешното си постоянно седмично съвещание еврокомисарите ще обсъдят тези въпроси. Според него към този момент не може да се посочи дали ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще предприеме дисциплинарни ограничения против Вархей.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР