Еврокомисарят по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза

...
Еврокомисарят по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза
Коментари Харесай

Еврокомисарят по въпросите на финансовата стабилност пристига днес на посещение у нас

Еврокомисарят по въпросите на финансовата непоклатимост, финансовите услуги и съюза на финансовите пазари Марейд Макгинес идва през днешния ден на двудневно работно посещаване в България, оповестиха от отдел " Преса и медии " на Представителството на Европейската комисия в България.

Днес комисар Макгинес ще се срещне с министър-председателя акад. Николай Денков , със заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел, с министъра на финансите Асен Василев и с министъра на енергетиката Румен Радев, както и с народни представители от парламентарните комисии по бюджет и финанси и по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

Комисар Макгинес, министър-председателят Денков и министър Василев ще дадат къс брифинг за медиите към 16:00 часа в Министерския съвет.

На втория ден от визитата си комисар Макгинес ще посети граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево - Капъкуле ", ситуиран на българско-турската граница, а по-късно ще се срещне с представители на бранша на финансовите технологии (FinTech).

Еврокомисарят по стопанска система Паоло Джентилони беше на работно посещаване в България на 30 ноември и 1 декември, с цел да разиска с българските управляващи и заинтригувани страни икономическите вероятности пред Европейски Съюз и България в навечерието на 2024 година Пълна поддръжка от Европейската комисия за участието на България в Шенген, както и за напъните за осъществяване на критериите за еврозоната, изрази комисар Паоло Джентилони пред премиера акад. Николай Денков, заяви пресслужбата на кабинета в края на предишния месец. Двамата организираха среща в Министерския съвет. В хода на диалога бяха разисквани въпроси, свързани със правосъдната промяна в България, битката с корупцията и декарбонизацията. Министър-председателят Николай Денков посочи, че държавното управление работи поредно по всички основни въпроси и взема решение тежки проблеми, отлагани с години – както в областта на върховенството на закона и битката с корупцията, по този начин и в енергетиката, осведоми пресслужбата тогава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР