Еврокомисарят по търговията Сесилия Малстрьом и министъра на търговията на

...
Еврокомисарят по търговията Сесилия Малстрьом и министъра на търговията на
Коментари Харесай

ЕС и САЩ се готвят за „незабавни“ преговори за стомана и алуминий


Еврокомисарят по търговията Сесилия Малстрьом и министъра на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос са постигнали договореност за започване на съвещания на равнище администрацията на президента за търсене на взаимноизгодно решение за вносните мита за стоманата и алуминия, излиза наяве от взаимно изказване.

„ Споразумяхме се за неотложен старт на развой на разискване с президента (на Съединени американски щати ) Тръмп и администрацията при него по въпросите за търговията, представляващи общ интерес, в това число стоманата и алуминия, за намиране в къси периоди на взаимно задоволително решение “, се споделя в изказването, публикувано от непознатите организации.

Еврокомисарят Малстрьом неотдавна съобщи, че ще търси опция Европейски Съюз да бъде изключен от ограниченията.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп през март подписа нужните документи за въвеждане на вносни мита за стомана (25 %) и алуминий (10%). Тези ограничения няма да обиден Мексико и Канада и някои други страни. Решението на Вашингтон провокира рецензии от страна на Европейски Съюз и Китай и допускане за започване на търговски войни. За отсрочване на ограниченията се оповестиха и към 40 търговски асоциации, представляващи ползите на разнообразни американски компании, като те желаеха отсрочване на митата по-специално за Китай.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР