Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че "вратата е затворена"

...
Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че "вратата е затворена"
Коментари Харесай

Брюксел: Вратата е затворена за преговори със САЩ!

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че "вратата е затворена " за договаряния със Съединени американски щати за митата, оповестяват международни организации.

Вчера Съединени американски щати оповестиха, че постановат мита върху импорт на стомана (25%) и алуминий (10%) от Европейски Съюз, Мексико и Канада.

Малмстрьом акцентира, че Европейски Съюз "няма да влизат в договаряния " с Вашингтон. Тя добави, че Европейски Съюз приготвя ответни мита върху американски артикули за 2,8 милиарда евро, само че този лист може да бъде уголемен. Еврокомисарят оправда контрамерките, разяснявайки, че Европейски Съюз не желае ескалиране на обстановката, само че "да не се отговори би означавало приемане на митата ", които Брюксел преглежда като противозаконни.

Малмстрьом предизвести, че ограниченията на Съединени американски щати "също ще обиден американската стопанска система, американския консуматор, ще накарат Съединени американски щати да премислят " дейностите си. Според нея китайските политики на дъмпинг и пренасищане на пазара са причина за обстановката, само че тя отхвърли да го назова "търговска война ", отбелязвайки, че "ние към момента не сме там ".

Еврокомисарят загатна, че е допустимо Съединени американски щати да наложат мита върху коли, което би довело до големи вреди. Тя прикани другите страни да стачкуват в Световната комерсиална организация, с цел да окажат спомагателен напън върху Вашингтон.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР