Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан съобщи днес, че Албания започва

...
Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан съобщи днес, че Албания започва
Коментари Харесай

Йоханес Хан: Албания започва скрининг за преговори с Европейския съюз

Еврокомисарят по разширението Йоханес Хан заяви през днешния ден, че Албания стартира развой на скрининг като първа крачка към договаряния за участие в Европейския съюз, съобщи Танюг.

" Нашите екипи стартират работа неотложно, с цел да подсигуряват изчерпателен разбор на обстановката ", сподели Хан след среща с албанския министър председател Еди Рама в Брюксел.

Еврокомисарят заяви, че ще посети Тирана идващия вторник, с цел да стартира подготвителните работи за скрининга, при който би трябвало да се прегледат всички области, включени в 35-те глави от договарянията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хан предизвести албанските управляващи, че до започването на договарянията през юни идната година Албания би трябвало да продължи промените, изключително в региона на правораздаването, както и битката с корупцията и проведената престъпност. Той сподели още, че е изискал от Рама да ускори ограниченията за понижаване на броя на албанските жители, искащи леговище в страни от Европейския съюз.

Йоханес Хан прикани и за продължение на договарянията сред Албания и Гърция за границата в Йонийско море и акцентира, че Европейски Съюз няма да одобри нито една нова членка, която има нерешени разногласия със свои съседи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР