Еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Оливер Вархели очаква

...
Еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Оливер Вархели очаква
Коментари Харесай

Еврокомисар очаква София да даде “зелена светлина“ на преговорите с РСМ до дни

Еврокомисарят по разширението и политиката на добросъседство Оливер Вархели чака до три седмици България да се съгласи за пускане на преговорния развой със Скопие, съобщи БГНЕС. Вархели беседва с президента Румен Радев, премиера Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска.

Вархели написа в Туитър: „ Интензивна среща с министър Т. Генчовска през днешния ден в София. Обсъдихме директните последствия от войната в Украйна за #ЗападнитеБалкани и отвън тях. Работим по взаимноприемливо решение, с цел да можем да стартираме 1-вата среща за старт на договарянията с РСМ и Албания /МПК/ през юни ", написа той.

„ Оценявам отворения разговор с българския президент Румен Радев. Значението на това да имаме постоянни и проспериращи прилежащи Западни Балкани не може да бъде надценено. В този подтекст провеждането на 1-ва МПК с Македония и Албания би било сериозен принос. Трябва да работим за това дружно ", написа Вархели.

„ След три седмици се връщам в София, с цел да намеря обща основа и поддръжка в България, с цел да стартираме преговорния развой със РСевернаМакедония през юни. Първа среща с министър-председателя Кирил Петков”, написа още еврокомисарят по разширението и политиката на добросъседство.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР