Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс посещава Варшава в петък, за

...
Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс посещава Варшава в петък, за
Коментари Харесай

Рейндерс пристигна в Полша за да обсъди съдебните реформи

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс посещава Варшава в петък, с цел да разиска правосъдните промени, които биха могли да разрешат на Полша достъп до милиарди евро фондове на Европейски Съюз, замразени заради опасения по отношение на върховенството на закона, предава " Ройтерс ".

Предишният националистически кабинет " Право и правдивост " (ПиС) извърши надълбоко преразглеждане на правосъдната система , което съгласно Европейски Съюз и интернационалните наблюдаващи слага съдилищата и съдиите под политическо въздействие и накърнява демократичните инспекции и салда.

Новият проевропейски министър председател Доналд Туск даде обещание да възвърне върховенството на закона и да освободи средствата. Но той среща опозиция от поддръжници и съдружници на някогашната ръководеща партия, които включват президента Анджей Дуда и някои високопоставени съдии.

Висш чиновник в новото полско държавно управление сподели пред Ройтерс , че кабинетът се надява, че някои от проблемите могат да бъдат решени без приемането на нови закони, върху които Дуда може да наложи несъгласие.

" Ние сме изцяло спокойни, че всичко върви в вярната посока " , сподели служителят. " От политическа позиция имаме единодушие с Комисията някои неща да бъдат решени без нови закони. "

В петък депутатите от ПиС казаха, че са поискали избор на съмнение към министъра на правораздаването Адам Боднар, индивидът, който управлява правосъдните промени.

Боднар и Рейндерс ще проведат взаимна конференция в 11:45 локално време.

Туск се срещна с основния изпълнителен шеф на Европейски Съюз през декември и разгласи, че блокът ще трансферира  помощ.

Рейдърс сподели през декември, че Полша се нуждае от " известно време " , с цел да усъвършенства независимостта на правосъдната система, тъй че Европейският съюз да може да изплаща повече средства.
 Полша удължи правото за протекция на украински бежанци до 2025 година
Полша удължи правото за протекция на украински бежанци до 2025 година

Системата обезпечава незабавна и групова отбрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР