Еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос поддържа връзка

...
Еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос поддържа връзка
Коментари Харесай

Брюксел е готов да осигури помощ на България за справяне с притока от мигранти

Еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос поддържа връзка с управляващите в България, Гърция и Турция във връзка притока на мигранти. Това заяви представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос.

По неговите думи Европейска комисия е в подготвеност да обезпечи на София и Атина помощ, в случай че бъде належащо. Говорителят означи, че Аврамопулос е разговарял с турските управляващи за спазването на съглашението за миграцията. По това съглашение Анкара получава от Европейски Съюз шест милиарда евро.

" Знаем за повишаването на броя мигранти към Гърция и България. Днешните бройки са надалеч по-малко поради подписаното съглашение с Турция ", означи представителят.

Постигнатото през вчерашния ден в Малта съглашение по въпросите на миграцията (повече четете тук) е единствено сред участвалите в срещата страни и е авансово, разясни той. По неговите думи през октомври следва Съветът на Европейски Съюз по вътрешни работи да разиска дали това съглашение да визира и останалите страни от Общността.

Говорителят изрази упованието договарянията по измененията в Дъблинското съглашение скоро да бъдат обновени, с цел да се намерят трайни решения за миграцията към Европейски Съюз. Той назова вчерашното съглашение от Малта " краткотрайна насочна точка ".

Париж, Берлин, Рим и Валета реализираха през вчерашния ден между тях съглашение за въвеждане на автоматизирано систематизиране на мигрантите, идващи в Малта или в Италия. В срещата участваха представители на Европейска комисия и на финландското председателство на Съвета на Европейски Съюз. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР