Еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон ще предложи на страните-членки да

...
Еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон ще предложи на страните-членки да
Коментари Харесай

Еврокомисар предлага членките на ЕС да продължат да потребяват 15% по-малко газ

Еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон ще предложи на страните-членки да продължат доброволното понижение на потреблението на газ с 15 на сто и през идната година.

Еврокомисар Симсон, дружно с изпълнителният шеф на Международната организация по енергетика Фатих Бирол, приказваха пред комисията по индустрия, изследвания и сила на Европейския парламент.

Намалението на потреблението на газ в Европейски Съюз се ползва по отношение на междинното вътрешно ползване в Общността през последните 5 години, като мярката бе задействана от август предходната година и изтича в края на март.

Според еврокомисар Симсон това е разрешило и да бъде съхранено повече синьо гориво в хранилищата на Европейски Съюз.

" Сега те към момента са запълнени на 57 на 100 от потенциала им. Това е повече от два пъти по отношение на равнището от съхранените подземни количества газ през предходната година. Въведохме и рамка за понижаване на потреблението на синьо гориво. Всички страни-членки се ангажираха да понижат потреблението с 15 на 100 и го направиха. В резултат то спадна с 19 на 100 сред август и януари и това ни оказа помощ да спестим 42 милиарда куб. м газ. "

Изпълнителният шеф на Международната организация по енергетика Фатих Бирол предизвести, че Европа би трябвало да се приготви за идната зима, защото е допустимо на интернационалните пазари да няма количествата полутечен газ, които бяха разполагаем през тази.

Може идната зима да не е толкоз мека, добави Бирол. Той акцентира, че светът навлиза в нова индустриална епоха - на силата от възобновими източници, а Европа би трябвало да бъде част от производството на технологии за чиста сила, където сега огромният водач е Китай. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР