Еврокомисарят Мария Габриел проведе среща с Масимо Флоре, автор на

...
Еврокомисарят Мария Габриел проведе среща с Масимо Флоре, автор на
Коментари Харесай

Мария Габриел разкрива колко са уязвими хората към дезинформацията

Еврокомисарят Мария Габриел организира среща с Масимо Флоре, създател на проучването „ Разбиране на уязвимостта на жителите към дезинформацията и движената от данни агитация “.

Флоре е и началник на изследователския екип, изготвил разбора в Съвместния проучвателен център. Заедно с Габриел разговаряха за опциите да се лимитират подправените вести и да се увеличи информираността за вредата от тях. Масимо Флоре обърна особено внимание на обстоятелството, че дезинформационните техники разчитат на въздействие върху страстите на хората.

Мария Габриел бори дезинформацията и пропагандата

"В хода на полемиката сложих въпроса за смисъла на прозрачността при потреблението на логаритмите, както и за главната методология и източници на данни, на които стъпва проучването. Повдигнах и въпроса за ролята на образованието и медийната просветеност като съществени средства за превъзмогване на заканите от дезинформацията. Обсъдихме също значимостта на ограниченията, залегнали в Кодекса за положителни практики в битката против дезинформацията, които обществените платформи започнаха преди година ", описа Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР