Еврокомисарите пътуваха днес с автобус на градския транспорт в Брюксел

...
Еврокомисарите пътуваха днес с автобус на градския транспорт в Брюксел
Коментари Харесай

Еврокомисари пътуваха с рейс за среща с белгийското правителство

Еврокомисарите пътуваха през днешния ден с рейс на градския превоз в Брюксел за среща с белгийското държавно управление, което пое председателството на Съвета на Европейски Съюз от началото на годината. Това демонстрираха фрагменти, публикувани от пресслужбата на Европейска комисия.

На записа се вижда, че еврокомисарите се качват в рейса, който ги води от комисията до двореца " Егмон ", на разстояние към един километър. Някои от комисарите заемат седалките в рейса, други избират да останат прави и по този начин да беседват по време на късото пътешестване.

За случая са употребявани два съчленени електробуса, облепени с логото на белгийското председателство, съпроводени от полицейски конвой. Светлинните табла на рейсовете, купени със средства от бюджета на Европейски Съюз, демонстрират надпис " Специален транспорт ". 

При идването си в двореца, употребен от белгийското външно министерство за протоколни събития, комисарите са посрещнати от белгийския външен министър Ладжа Хабиб. По-късно през днешния ден се чакат изказванията на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и белгийския министър председател Александер де Кро във връзка взаимното им съвещание и откриването на белгийското председателство, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР