Еврокомисар Мария Габриел и евродепутатът Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП откриха първата ...

Еврокомисар Мария Габриел и евродепутатът Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП откриха първата

Мария Габриел и Андрей Новаков откриха първата българска програма на ЕС - A.L.E.C.O

Еврокомисар Мария Габриел и евродепутатът Андрей Новаков ГЕРБ/ЕНП откриха първата българска стратегия на Европейски Съюз - A.L.E.C.O, оповестиха от пресцентъра на Природен парк ГЕРБ. Това е станало на публична гала в София, по време на която е било обещано началото на разяснителната акция на самодейността за набиране на претенденти.

С бюджет от 750 000 евро, програмата ще изпрати 120 млади бизнесмени от България и Европейски Съюз в Съединени американски щати, Сингапур или Израел, в взаимозависимост от желанието на претендентите, като им обезпечи 1000 евро месечна прехрана. Освен стипендията, участниците ще получат в допълнение сред 600 и 800 евро финансиране за билет, се прецизира в известието.

Еврокомисар Мария Габриел се обърна към бъдещите участници в програмата с апел да продължат българската концепция с българска реализация и българска вероятност, с цел да стават все по-видими изгодите от насъбрания опит.

" Имаме потребност от вас - новото потомство български бизнесмени и индустриалци, които да дойдат тук и още веднъж да върнем България на пътя на благосъстоянието и просперитета, тъй като, с цел да имаме неща, които в никакъв случай не сме имали, би трябвало да стартираме да вършим неща, които в никакъв случай не сме правили ", е декларирал Новаков преди формалния старт на програмата.

A.L.E.C.O. е първото напълно българско предложение за стратегия на Европейския съюз, което бива утвърдено и финансирано от Европейска комисия. То носи името на българския публицист и странник Алеко Константинов, а съкращенията в превод значат Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities (Постигане на водачество в предприемачеството и благоприятни условия за сътрудничество)./faktor.bg

Източник: dnesplus.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg