Евроизборите имат и силен национален характер. Сега е моментът, ако

...
Евроизборите имат и силен национален характер. Сега е моментът, ако
Коментари Харесай

Станишев: Ако БСП победи на евровота, можем да кажем на ГЕРБ да си ходят

Евроизборите имат и мощен народен темперамент. Сега е моментът, в случай че хората желаят смяна, да дадат този знак на ръководещите, заяви на среща с жители в Пловдив президентът на ПЕС и претендент за евродепутат Сергей Станишев.

Ако Българска социалистическа партия победи на изборите, ще може да каже: " Хората демонстрираха, че желаят смяна, време е да си ходите " - разяснява Станишев.

Той подчертава, че " няма по какъв начин да разбираем какъв брой е добър Европейски Съюз на хората, които всеки ден се борят за обикновени неща ":

" Трябва да приказваме за техните потребности – приходите, опазването на здравето, образованието. Няма по какъв начин да има развиване без най-ценния капитал на една страна – нейния народ "

По думите му, без хората няма нито произвеждане, нито стопански напредък:

" Вярваме, че светът може да бъде обективен, всеки човек да може да получи качествено обучение, което да му даде работа и положителни приходи, с цел да може да сътвори семейство и да отгледа своите деца тук, в България "

Йончева: Голяма част от българските деца нямат достъп до обучение

Всяко българско дете заслужава достъп до качествено обучение, съобщи на срещата в Пловдив лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” Елена Йончева.

Тя попита " Европа ли е - когато 1,5 млн. живеят под прага на бедността, най-вече възрастни и млади фамилии, и когато огромна част от българските деца нямат достъп до обучение? "

По думите й, десетки учебни заведения са затворили порти и има обитаеми места, където не е останало нито едно учебно заведение.

Имаме прелестни учители и будни възпитаници, а в това време за последните години 60% от българските деца илизат от учебно заведение функционално необразовани. Немалка част от тях не могат да пишат и четат, съобщи Йончева.

Тя сподели, че е въведена системата " парите следват ученика ", направени са доста учебници по един предмет и всичко това - с съществена цел печелбарство, а не качественото обучение.

" Между първи и четвърти клас не може да се повтаря, за какво? По този метод порастват необразовани хора " - съобщи Йончева.

Водачът на листата на " Българска социалистическа партия за България " разяснява, че в доста компании новопостъпващите чиновници би трябвало да държат изпит по български език.

Тя акцентира, че в програмата на левицата е заложено: с изключение на български, да се научат още два непознати езика; 20% от българите да могат да получат своето висше обучение в България и чужбина; публичните детски градини да са безвъзмездни, както е в Европа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР