Eвродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова

...
Eвродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова и Ангел Джамбазки се застъпват за атомната енергия в ЕС

Eвродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова съобщи, че в случай че Европейски Съюз желае даосигури уравновесена и безвредна електросистема, то той има потребност от атомна сила, съобщи БНР.

" Ясно е, че силата от възобновими източници е най-евтината, само че тя е и най-несигурната, а и е сложна и скъпа за депозиране ", сподели тя пред пленарната зала в Страсбург по време на спор за запазване на силата.

" Не може да има енергийна самостоятелност, в случай че няма сигурен източник на сила ", сподели от своя страна евродепутатът от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки:

" Съвсем явно е, че вятърът не духа непрекъснато, както слънцето през нощта от време на време залязва, сътрудници, по този начин, че не могат да работят 24 часа слънчевите акумулатори, създадени от Китай. Такава сила могат да създават мощности, на които може да се разчита и които са предвидими. Такава мощ е нуклеарната енергетика. Същата тази енергетика, която тук сътрудници в залата редовно и поредно унищожават, унищожават, водени от някаква свръхзелена химера или стимулирани от производителите на слънчеви акумулатори, на вятърни перки и на други такива принадлежности. Докато се води такава политика, до момента в който има такава шизофрения тук в тази зала и в Европейската комисия, Европейският съюз и страните му членове ще бъдат подвластни от външни носители, от външни източници, а ние тук ще продължаваме да си чешеме езиците, да ме простят преводачите. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР