Евродепутатите ще очертаят приоритетите си в областта на миграцията и

...
Евродепутатите ще очертаят приоритетите си в областта на миграцията и
Коментари Харесай

Евродепутатите ще обсъдят приоритетите в областта на миграцията и убежището

Евродепутатите ще очертаят целите си в региона на миграцията и убежището на пленарната сесия в Брюксел, която се организира през днешния ден и на следващия ден. Дебатите са планувани преди специфичната среща на върха на 9-ти и 10-ти февруари, която ще бъде отдадена на същата тематика.

Депутатите ще разискват въпроса на фона на внезапното нарастване на мигрантите в Европейски Съюз, като ще се концентрират върху съдействието с трети страни за връщането на лица, които не дават отговор на изискванията за приемане на леговище. Те ще обсъдят и потреблението на физически бариери по границите и вероятно тяхно финансиране от Европейски Съюз.

Сериозни различия има по въпроса за построяването на стена или ограда по външните граници, каквото предложение имаше за българо-турската граница.

Миналата седмица председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че укрепването ѝ ще бъде неин приоритет, само че избегна да приказва директно за ограда или стена.

На тяхното издигане се опълчват социалистите и левите, до момента в който сътрудниците им от Европейската национална партия го поддържат.

Евродепутатите ще прегледат и напредъка при преправянето на общите правила за миграция и леговище, тъй че да се обезпечи взаимност и заслужено систематизиране на отговорността сред страните-членки при оправянето с мигрантите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР