Евродепутатите Роберт Биедрон (Полша, Социалисти и демократи) и Патрас Аущравичус

...
Евродепутатите Роберт Биедрон (Полша, Социалисти и демократи) и Патрас Аущравичус
Коментари Харесай

Евродепутати не са били допуснати в Беларус

Евродепутатите Роберт Биедрон (Полша, Социалисти и демократи) и Патрас Аущравичус (Литва, "Обнови Европа ") не са били позволени през днешния ден в Беларус. Това заяви групата на социалистите и демократите в Европейския парламент на фона на митингите против резултата от президентските избори в страната и решението на външните министри на Европейски Съюз да наложат нови наказания на Беларус, съобщи Българска телеграфна агенция.

Биедрон, който оглавява групата на Екологичен потенциал за съдействие с Беларус, е получил отвод да влезе в страната при идването си на летището в Минск. Той е бил известен, че името му е сложено в лист на Министерство на вътрешните работи, по тази причина би трябвало да се качи на първия противоположен полет.

Аущравичус, който е докладчик на Екологичен потенциал по въпросите с Беларус, даже не е бил позволен да се качи на аероплан за Минск. Според Биедрон, представен в известието, държавното управление в Минск се пробва да попречва устрема на самостоятелните наблюдаващи и на свободните медии да добият данни за ситуацията в Беларус от първа ръка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР