Евродепутатите признаха, че Европейският съюз е могъл да действа още

...
Евродепутатите признаха, че Европейският съюз е могъл да действа още
Коментари Харесай

ЕП призна, че Брюксел се е забавил с мерките срещу коронавируса

Евродепутатите признаха, че Европейският съюз е могъл да работи още по-рано и по-бързо, само че подчертаха, че солидарността в границите на общността е възобновена.

"Европейците демонстрираха благотворителност, това че си оказват помощ взаимно и че могат да работят доста дейно. Въпреки това, Европейски Съюз би трябвало да направи повече и то незабавно, с цел да възвърне Европа, в случай че желае да стане по-устойчив и ефикасен ", се споделя в документ на институцията.

Много от представителите показаха, че затворените граници в никакъв случай не са били решение и приканиха за обща тактика за излизане от рецесията и проект за възобновяване в границите на нов, упорит и дълготраен бюджет, който да смекчи обществените, икономическите и финансовите резултати от карантината.

Дебатът ще завърши с резолюция, която ще бъде гласувана в петък.

По-рано ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли изрече своите съболезнования на фамилиите на жертвите на COVID-19 и благодари на здравните служащи и ангажираните жители.

Работниците в опазването на здравето са отпред на тази битка, сподели ръководителят и добави, че те заслужават цялата ни поддръжка, удивление и признателност за работата, която правят, и за щедростта, която демонстрират даже при най-тежките условия.

Той благодари на всички работещи, в това число аграрни производители и риболовци, телекомуникационни специалисти и касиери в супермаркетите, които демонстрират огромна дисциплинираност и възприятие за отговорност. Той благодари и на всички жители, които съблюдават превантивните ограничения, пазарят за възрастни хора и се грижат за най-уязвимите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР