Евродепутатите предупреждават, че избрани политици и партии в Европа съзнателно

...
Евродепутатите предупреждават, че избрани политици и партии в Европа съзнателно
Коментари Харесай

ЕП: В ЕС избрани политици и партии служат на Москва

Евродепутатите предизвестяват, че определени политици и партии в Европа умишлено обслужват ползите на Москва, подкопавайки единството и демокрацията на Европейски Съюз.

В резолюция, призната с 433 гласа „ за “, 56 „ срещу “ и 18 „ въздържал се “, Европейският парламент показва цялостното си отвращение и дълбока угриженост по отношение на продължаващите старания на Русия за подкопаване на демокрацията в Европейски Съюз посредством разнообразни форми на интервенция и дезинформация.

Докато се пробва да подклажда разделяне сред европейските жители, Кремъл вербува евродепутати като „ сътрудници на въздействие “ и е основал зависимости посредством някои европейски политически партии, в това число посредством финансиране, които по-късно работят като проводници на съветската агитация и обслужват ползите на Русия.

Изразявайки дълбока угриженост във връзка със известия в медиите, че латвийският член на Екологичен потенциал Татяна Жданока евентуално е работила като осведомител на съветската работа за сигурност, резолюцията акцентира, че е неотложно Европейският парламент, както и латвийските органи, да проведат задълбочено следствие по този въпрос, с цел да се дефинират неотложно подобаващите наказания и наказателни процедури.

В същото време резолюцията показва и други случаи на членове на Екологичен потенциал, които умишлено обслужват ползите на Русия, в това число посредством подправени задачи за наблюдаване на избори в окупираните от Русия територии.

Позовавайки се на постоянни разкрития в цяла Европа в продължение на доста години, евродепутатите показват отвращение, че Русия, постоянно в нарушаване на законодателството на страните членки на Европейски Съюз, е намерила способи да обезпечи всеобщо финансиране на политически партии, политици, длъжностни лица и придвижвания в редица демократични страни, в опит на вмешателство и въздействие в техните демократични процеси. Това включва даване на банкови заеми, съглашения за закупуване и търговия, и улеснение на финансовите действия.

В текста са изброени и образци за неотдавнашни опити за съветска интервенция в разнообразни страни, в това число даването на съответни послания на крайнодесни политически партии и настоящи лица в Германия и Франция, целящи да подкопаят публичната поддръжка за Украйна, както и неотдавна в Словакия. Евродепутатите също са обезпокоени от широкомащабното разпространяване на дезинформация и нелегално наличие в платформата на обществените медии X.

С оглед на поддръжката на Москва за сепаратистките придвижвания в Европа, евродепутатите показват изключителна угриженост по отношение на изказванията за връзки сред каталунските сепаратисти, в това число представители на районното каталунско държавно управление, както и някогашния районен президент и сегашен евродепутат Карлес Пучдемон, от една страна, и съветската администрация, от друга. Парламентът желае случаите, свързани с контактите сред въпросните каталунски евродепутати и съветски представители, да бъдат предадени на Консултативния комитет по отношение на държанието на членовете на Екологичен потенциал за по-нататъшно разглеждане.

В резолюцията също се отбелязва, че съветската интервенция в Каталония е част от по-широка съветска тактика за поощряване на вътрешната дестабилизация и разединението на Европейски Съюз.

Парламентът също приканва способените правосъдни органи да проверяват дейно връзките на членовете на Екологичен потенциал, за които се твърди, че са свързани с Кремъл.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР