Евродепутатите Петър Витанов - група на Прогресивния алианс на социалистите

...
Евродепутатите Петър Витанов - група на Прогресивния алианс на социалистите
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Беше ми обидно да разбера от чужди медии какво е правило нашето правителство

Евродепутатите Петър Витанов - група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, Андрей Новаков - Европейска национална партия, Ангел Джамбазки - европейски консерватори и реформисти, и Илхан Кючук от групата " Обнови Европа " разясниха последното гласоподаване за това да бъде ли основан арбитражен съд за военни закононарушения на Русия в Украйна.

Илхан Кючюк съобщи, че при поредицата си визити в Украйна е видял с очите си по какъв начин експанзията е влезнала в Украйна. " Тук няма друго мнение и не може да има интерпретация ", сподели той пред Би Ти Ви.

Ангел Джамбазки означи, че гласуванията на европейските представители са поредни по тази тематика и посока.

„ Ясно е кой е агресорът в Украйна, това е Русия и тази война не може да бъде подкрепяна по никакъв рационален метод. Не би трябвало да се търси някаква конспирация в това дали от 100 гласувания един представител е бил на едно-две, или не е бил на едно-две. Има разнообразни гласувания в друго време “, съобщи Ангел Джамбазки.

Андрей Новаков добави, че и неговото политическо семейство има много поредна позиция по тази тематика.

„ Бяхме едни от първите, които осъдихме съветската експанзия. Мисля да продължа да последвам същата линия, до момента в който обстановката в Украйна не се промени и тези, които провокираха войната, се отдръпват “, разяснява евродепутатът.

Петър Витанов сподели, че при тях също няма подозрение кой е агресорът и кой е жертвата.

„ Европа прави по този начин, че да помогне на Украйна да излезе от тази тежка обстановка. Тя е в правото си да се опита да отвоюва назад завоюваните територии, било то посредством политически средства, или посредством военни “, означи Витанов.

По отношение на въпроса за какво да е проблем България да изпрати оръжие той посочи, че когато е споделил, че Европа не е единна, не е имал поради във връзка с виновника:

„ За всички е ясно, това е Русия. Но Европа не е единна във визията си по какъв начин тази война свършва. Има една теза, която може би господства, и тя е, че посредством война може би реализираме мир. Ако питате специалисти, войната досега се водеше на нискотехнологично ниво. С все по-големите доставки на все по-високотехнологични оръжия, войната към този момент се води на по-високотехнологично ниво, което значи и ескалация. И по тази причина въпросът е: когато даваме все по-далекобойни, все по-тежки оръжия – какво реализираме. Защото, в случай че приказваме за полезности, каква по-голяма полезност има от човешкия живот. И по тази причина съгласно мен решението може би не е единствено във въоръжението. Проблемът на Европа е, че не търсим повече мир, не търсим спокойно решение “, съобщи Петър Витанов.

Андрей Новаков добави, че би било наивно да се молим за мир, без да вършим нищо, с цел да защитим хората, които са обект на тази експанзия.

„ От друга страна ми беше обидно да схвана от непознати медии какво тъкмо е предписание държавното управление, което съставлява и мен. Достойната позиция да кажеш – Да, ние ще помогнем на Украйна, да го заявим и да го създадем – а ние сме шушумушили малко, давали сме, не, ами сме продавали и то не напълно очевидно, тъй като част от съдружните сътрудници в предишното не са ни давали, и най-после се постанова непознати вестници да ни препират имиджа. Това беше малко по-срамното в тази ситуация. Вярвам, че би трябвало да се отговори на експанзията по този начин, че да бъде възпряна и по-късно да се търси спокойно решение на спора “, сподели той.

Илхан Кючюк разяснява, че Европа е посочила единение, темперамент, гръбнак във връзка с готовността си да помогне филантропично.

„ Също по този начин сподели, че военно е подготвена да подкрепя Украйна, тъй като точно помощта към Украйна е метод да се върне Русия на масата на договарянията. Не Европа е тази, която желае войната, търси борбата, а тъкмо противоположното. Трябва да бъде открит метод Руската федерация да се върне още веднъж в интернационалните връзки. Много неща обаче няма да бъдат по еднакъв метод. През годините ние сме привикнали Русия да бъде част от общата архитектура по сигурност. Това към този момент не може да бъде годно “, означи Илхан Кючюк.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР