Евродепутатите отчитат постигнатия напредък в преговорите за Брекзит, но подчертават,

...
Евродепутатите отчитат постигнатия напредък в преговорите за Брекзит, но подчертават,
Коментари Харесай

Брекзит: Най-трудното тепърва предстои

Евродепутатите регистрират постигнатия прогрес в договарянията за Брекзит, само че акцентират, че най-трудната част занапред следва.

По време на обсъждане с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Комисията Жан-Клод Юнкер по отношение на заключенията от срещата на високо ниво на Европейски Съюз от 14 и 15 декември 2017 година евродепутатите предизвестиха държавното управление на Англия да не приема постигането на преходно съглашение за даденост. Те също по този начин подчертаха нуждата от допустимо най-бързо придаване на формален темперамент на съглашението за отдръпване.

Евродепутатите също така приканиха държавното управление на Англия да изложи ясно своята визия за бъдещите връзки на страната с Европейски Съюз, като заобикаля шумно прокламирани цели като цвят на паспортите, който постоянно е бил предмет на свободен избор. Някои евродепутати ясно подчертаха, че никакъв статут отвън Европейски Съюз не може да бъде толкоз добър, колкото пълноправното участие в Европейски Съюз.

Други показаха, че договарянията сред Европейски Съюз и Англия неизбежно ще бъдат сложни, само че подчертаха, че това е по този начин, тъй като всички заинтригувани страни се стремят да реализират най-хубавите решения за жителите. Координаторът на Парламента по отношение на Брекзит Ги Верхофстад акцентира нуждата от гаранции в региона на процедурите за подаване на заявки за престояване за жители на Европейски Съюз, които желаят да живеят във Англия в бъдеще. Той посочи, че новият статут на престояване, препоръчан от Англия, не би трябвало да влиза в действие преди края на преходния интервал.

Евродепутатите също по този начин приветстваха неотдавна подхванатите съответни стъпки за усилване на съдействието в региона на защитата сред страните от Европейски Съюз, подчертаха нуждата от промяна на еврозоната и приканиха за повече европейски ограничения за справяне с провокациите на миграцията и младежката безработица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР