Евродепутатите от ГЕРБ/СДС инициират поредица от разговори в ЕП и

...
Евродепутатите от ГЕРБ/СДС инициират поредица от разговори в ЕП и
Коментари Харесай

Писмо до Брюксел заради политически репресии

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС предизвикват поредност от диалози в Екологичен потенциал и Европейска комисия
В сряда ще заседава парламентарната група на ЕНП, през днешния ден политиците ни беседват с Манфред Вебер

Методи като от комунистическата полиция

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС в Европейския парламент Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов изпратиха писмо до своите сътрудници в Европарламента и до членовете на Европейската комисия, в което декларират, че служебното държавно управление работи като избирателен екип на президента Румен Радев за идните през есента избори за държавен глава.

“Силно сме обезпокоени от тези дейности на служебното държавно управление, които съгласно нас не кореспондират и не са в синхрон с европейските ценности”, съобщи Асим Адемов. Във вторник българските евродепутати ще имат среща с ръководителя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер, а в сряда ще заседава цялата парламентарна група на ЕНП.

“В момента в страната има служебно държавно управление, номинирано от прокремълския президент Румен Радев. Основната цел на служебното държавно управление е да провежда почтени и транспарантни парламентарни избори на 11 юли. За страдание, вместо това, служебното държавно управление работи като избирателен екип на президента Радев за президентските избори, които предстоят тази есен”, пишат евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП.

“Методите, които употребяват, за жалост, са същите като тези, употребявани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти”, написа още в отвореното писмо до институциите в Брюксел.

Евродепутатите показват присъединяване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването на Сашо Диков по Евроком преди дни, където той употребява определение за съперниците си “бивши хора”. “Бивши хора” беше изразът, употребен от комунистическия режим в България за обозначаване на съперниците на комунистическата тирания. “Бившите хора” бяха изпратените в трудови лагери или на смърт”, споделят евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП в писмото си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР