Евродепутатите на БСП Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов и

...
Евродепутатите на БСП Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов и
Коментари Харесай

Евродепутатите от БСП предупредиха Нинова да не подкрепя ГЕРБ

Евродепутатите на Българска социалистическа партия Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов и Елена Йончева излязоха с позиция по отношение на тематиката за сформиране на постоянно държавно управление:

„ През последните дни нарастват спекулациите за договарянето на ръководещо болшинство към ГЕРБ. Характерът на кабинета, който ще бъде препоръчан – експертен или на националната отговорност и избавление, или вероятни други формули, е комфортно прикритие за недопустим политически компромис “, пишат те.

„ Ние, долуподписаните представители на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал, заявяваме своето изрично противоречие с всяка форма на колаборация на Българска социалистическа партия с ГЕРБ. В продължение на години, главната еднаквост на Българска социалистическа партия беше построена на опълчване на модела, натрапен от ГЕРБ. Именно това беше посоченото опрощение за присъединяване в четворната коалиция на кабинета „ Петков “. Влизане в този момент в дясно държавно управление с авансово заявено желание за орязване на обществените разноски би било необичайно политическо държание “, предизвестяват социалистите в Екологичен потенциал.

Според четиримата, присъединяване в сходно ръководство може да е значимо с оглед придобиване на позиции от страна на управлението на Българска социалистическа партия и доближените до него хора, само че сигурно ще докара до поредна изборна злополука за левицата.

„ Влизането в безпринципна коалиция с десницата, като дребен съдружен сътрудник с под 9% поддръжка и едвам 23 народни представители, обрича опцията за отстояване на основни леви и обществени политики. Пътят за връщането на доверието към Българска социалистическа партия и лявата концепция в България минава през поредната борба против неравенствата и обществената правдивост и отстояване на демокрацията и върховенството на закона. Колаборация с десните партии в името на властта ще е пагубно за лявото, за партията и за България “, се споделя в позицията.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР