Евродепутатите и заместник-председателят на Европейската комисия Жозеп Борел ще обсъдят

...
Евродепутатите и заместник-председателят на Европейската комисия Жозеп Борел ще обсъдят
Коментари Харесай

ЕП обсъжда с Жозеп Борел дезинформацията за коронавируса

Евродепутатите и заместник-председателят на Европейската комисия Жозеп Борел ще обсъдят последния отчет на Европейската работа за външна активност (ЕСВД) по отношение на дезинформация по отношение на COVID-19.
Целта на последния отчет, оповестен от Европейската работа за външна активност (ЕСВД) на 24 април, е да даде къс обзор на настоящите трендове и дейности във връзка с дезинформацията, свързани с пандемията от COVID-19 в целия свят. Борел ще отговори на въпроси на членовете на комисията на Екологичен потенциал по външни работи (AFET) свързани с отчета и неговото издание.
„ Радвам се, че заместник-председателят Жозеп Борел се съгласи да разиска персонално отчета с членовете на комисията по външни работи и чакам забавна полемика “, означи ръководителят на AFET, Дейвид Макалистър (ЕНП, Германия).
Докладът регистрира разпространяването на дезинформация, произшествия свързани с дезинформация и други форми на операция и изкривяване на информацията, свързани с пандемията от COVID-19. Въпреки тяхното евентуално тежко влияние върху публичното опазване на здравето, формалните източници и източници подкрепяни от разнообразни държавни управления не престават огромно да популяризират тайни разкази и дезинформация както измежду обществеността в Европейски Съюз, по този начин и в страните в по-широкото съседство на Европейски Съюз, съгласно текста.
В резолюция, призната от Европейския парламент на 17 април, евродепутатите също подчертаха, че дезинформацията обвързвана с COVID-19 е главен проблем за публичното здраве. Ето за какво Европейски Съюз следва да сътвори европейски информативен източник, който да подсигурява, че всички жители имат достъп до точна и тествана информация. Парламентът също по този начин прикани обществените медии самодейно да подхващат нужните ограничения за прекъсване на дезинформацията и словото на омразата свързани с ковид.
Вижте още:
Китай отхвърли обвиняванията за дезинформация и порица САЩ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР