Евродепутатите гласуваха за отнемане на имунитета на Жан-Мари льо Пен,

...
Евродепутатите гласуваха за отнемане на имунитета на Жан-Мари льо Пен,
Коментари Харесай

ЕП отне имунитета на Жан-Мари льо Пен

Евродепутатите гласоподаваха за лишаване на имунитета на Жан-Мари льо Пен, създател на крайнодясната партия " Национален фронт ", с цел да се разреши на Франция да го проверява за непозволено изхарчени евросредства, осведоми Агенция Франс Прес.

Членовете на Европейския парламент удовлетвориха молбата на френски съдии, които проверяват обвинявания, че Льо Пен нелегално е изискал милиони евро от Народното събрание, с цел да заплати на основани във Франция асистенти от тогавашния " Национален фронт ".

Дъщерята на Льо Пен, Марин, която управлява преименуваната крайнодясна партия " Национален общ брой ", е упрекната по случая. Обвиненията против Марин льо Пен включват корист с доверие по отношение на изплащани европари на съветника Катрин Грисет, която е работила в централата на партията в Париж, а не в Народното събрание в Брюксел и Страсбург, както и на телохранителя Тиери Лежие.

Евродепутат от 80-те години на XX век, Жан-Мари льо Пен е употребявал имунитета си, с цел да попречи на антикорупционно следствие по случая през юни 2018 година

Разследващите подозират, че партията е употребила парите от Брюксел, предопределени за парламентарни асистенти, с цел да заплаща на чиновници за партийна работа във Франция.

90-годишният Льо Пен не присъстваше на гласуването в Европейския парламент.

Пред Агенция Франс Прес той разяснява решението и означи, че не вижда " нищо изненадващо от парламент, който е разграничен сред две съучастнически групи, левите социалисти и по този начин наречената демократична десница ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР