Евродепутатите Андрей Ковачев от ЕНП, Петър Витанов от С&Д, Илхан

...
Евродепутатите Андрей Ковачев от ЕНП, Петър Витанов от С&Д, Илхан
Коментари Харесай

Джамбазки се обяви против спасителен план за Европа, предвиждащ общ заем

Евродепутатите Андрей Ковачев от ЕНП, Петър Витанов от С&Д, Илхан Кючюк от " Обнови Европа " и Ангел Джамбазки от ЕКР разискаха идното пленарното съвещание на Европейския парламент на особено онлайн съвещание за публицисти.
Ангел Джамбазки съобщи, че
 Проекторезолюция на Екологичен потенциал упорства да продължи наблюдението на правосъдната промяна у нас Проекторезолюция на Екологичен потенциал упорства да продължи наблюдението на правосъдната промяна у нас
Комисията по цивилен свободи на Европейския парламент (LIBE) утвърди с 35 гласа „ за “, 30 гласа „ срещу “ и 1 година..
Той също по този начин добави, че евросредствата би трябвало да бъдат следени и за задачата е нужна европейска прокуратура. Това обаче не трябвало да се отнася единствено за България.
Джамбазки уточни и че Вътрешна македонска революционна организация е срещу избавителния проект, предусещащ общ заем. ", безапелационен бе той.
От своя страна Ковачев акцентира, че другата седмица ще е извънредно значима за страната ни, защото главната тематика ще бъде върховенството на закона. Той уточни, че ще бъдат сложени три въпроса, свързани с България. Ковачев съобщи, че ще се разисква нов механизъм на Европейска комисия и подсети, че в началото на тази година Екологичен потенциал изрази мнение, че дава единодушието си за отпадане на механизма за съдействие и инспекция, по който България и Румъния влязоха в Европейски Съюз през 2007 година Следващата значима точка, която евродепутатът открои, е обвързвана с изказването на Комисията и Съвета във връзка с върховенството на закона у нас, а третият аспект и включването на критерия " господство на закона " в идната многогодишна финансова рамка и Фонда за възобновяване.
Основният детайл е крайните бенефициенти на европейските средства да не пострадат от това, че едно държавно управление не си е свършило работата или има сигнал за корупция, разясни Ковачев.
и хора, свързани с погазването на правата на индивида.
 Евродепутат: Разкриха ми механизми на корупцията в България, ще имаме пленарна сесия за страната Евродепутат: Разкриха ми механизми на корупцията в България, ще имаме пленарна сесия за страната
" България е образец за минусите в Европейски Съюз, които би трябвало да отстраним ", споделя евродепутатът Даниел Фройнд, който беше на посещаване в стра...
Ковачев изрично отхвърли някой от ЕНП да е подкрепил проекторезолюцията на Комисията по цивилен свободи на Европейския парламент (LIBE), която по негови думи е " ляв текст ".
Витанов пък уточни, че в резолюцията има текстове, които несъмнено приказват за нов вид отношение на европейските ни сътрудници към ръководството у нас.
Витанов разясни, че С&Д ще продължи да работи дружно с ГЕРБ за отменянето на обичайния механизъм за наблюдаване . За разлика от ръководещите обаче те смятали, че този механизъм самичък по себе си е дискриминационен, защото визира единствено 2 страни и не е довел до нужната смяна. Той бе безапелационен, че подобен механизъм е нужен, само че той би трябвало да е по-всеобхватен, а не да визира единствено България и Румъния.
Илхан Кючюк пък разясни, че във връзка с идния спор в Екологичен потенциал за страната ни България не прави изключение, защото такива диспути е имало и за Испания, Унгария, Полша. и скрепени с наказателни наказания, акцентира евродепутатът.
" Защо ни е спор, в случай че той не трансформира ситуацията в България? Защо ни е резолюция, в случай че тя не се приема от българското общество? ", запита той.
 Обещания и Слави Трифонов - акцентите в отговорите на властта пред Европейски Съюз по отчета за правораздаването ни Обещания и Слави Трифонов - акцентите в отговорите на властта пред Европейски Съюз по отчета за правораздаването ни
България има твърдото желание да съблюдава параметрите по делото " Колеви ". Това са дали отговор документално българските управляващи на Комисията по...
По думи на Кючюк е доста значимо финалната оценка на резолюцията да не е иделогически обвързана. Той изясни, че задачата на документа е да промени обстановката в страната. " Ако позицията на Екологичен потенциал не се приема от множеството жители, тя не е съумяла да реализира задачите си. Затова би трябвало да е фактологично вярна и уравновесена, с цел да се употребява с доверие от българските жители и партии ", уточни той.
Кючюк изрази безпокойство Европейски Съюз да не се трансформира в съюз, който глоби, защото тогава страните членки ще изпадат в този вътрешнополитически спор за дълбоките разделения. По негови думи Европейски Съюз има интерес за унифицирани правила, които да важат еднообразно за всички.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР