Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите парламентарни избори

...
Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите парламентарни избори
Коментари Харесай

В ЕП се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Евродепутати се притесняват от съветска интервенция в идните парламентарни избори у нас, както и от парцелите в България, притежавани от съветските управляващи.

Това излиза наяве от проекторезолюция за съветската интервенция в идните европейски избори и въздействието им върху Европейски Съюз. Текстът за страната ни се съдържа в плана на Европейската национална партия. Сред вносителите ѝ е евродепутатът от тази група.

Резолюцията би трябвало да бъде гласувана на следващия ден в пленарна зала в Страсбург.

" Европейският парламент е смутен от достоверните известия за засилените съветски опити за интервенция в идните избори за българското Народно заседание на 9 юни, показва съществено безпокойствие от съществуването на съветския надзор върху мрежа на сътрудници за дезинформация, дейни в обществените медийни платформи, академиите, Неправителствени организации и политическите партии; съществено е смутен заради многочислената благосъстоятелност на територията на България, притежавана сега от съветските управляващи, някои от които са от стратегическо значение и служат за центрове за съветско въздействие върху демократичните процеси в страната ", се споделя в текста.

Конкретни парцели не се загатват. Очевидно обаче един от тях е комплексът " Камчия ", притежаван от московското кметство. Вчера евродепутатът Александър Йорданов  Александър Йорданов Александър Йорданов е роден е на 13 февруари 1952 година във Варна. Политик и посланик, книжовен изиска той да бъде иззет, защото е база за пробутване на съветските ползи в Европа, предава БНР.

Утре евродепутатите ще гласоподават още една резолюция за Русия. Тя е отдадена на извършените преди месец президентски избори там. Почти всички парламентарни групи считат изборите за непрозрачни. Някои от тях приканват Европейски Съюз да не признава Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 за законен президент.

е измежду вносителите на текста на ЕНП и на тази резолюция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР