Евродепутати се опасяват от руска намеса на предстоящите парламентарни избори

...
Евродепутати се опасяват от руска намеса на предстоящите парламентарни избори
Коментари Харесай

Евродепутати предупреждават в резолюция за руска намеса в България

Евродепутати се притесняват от съветска интервенция на идните парламентарни избори у нас, както и от парцелите в България, притежавани от съветските управляващи.

Това излиза наяве от проекторезолюция за съветската интервенция в идните европейски избори и резултата им върху Европейски Съюз. за страната ни се съдържа в плана на Европейската национална партия (ЕНП) – първата политическа мощ в Европейския парламент. Сред вносителите й е евродепутатът от тази група Андрей Ковачев.

Резолюцията би трябвало да бъде гласувана на следващия ден в пленарна зала в Страсбург.

„ [Европейският парламент] е смутен от достоверните известия за засилените съветски опити за интервенция в идните избори за българското Народно заседание на 9 юни 2024 г.; показва съществено безпокойствие от съществуването и съветския надзор върху мрежа на сътрудници за дезинформация, дейни в обществените медийни платформи, академиите, Неправителствени организации и политическите партии; съществено е смутен заради многочислената благосъстоятелност на територията на България, притежавана понастоящем от съветските управляващи, някои от които са от стратегическо значение и които служат за центрове за съветско въздействие и въздействия върху демократичните процеси в страната “, се споделя в текста.

Конкретни парцели не се загатват. Очевидно обаче един от тях е комплексът „ Камчия “, притежаван от московското кметство. Вчера евродепутатът Александър Йорданов изиска той да бъде иззет, защото е база за пробутване на съветските ползи в Европа.

Утре евродепутатите ще гласоподават още една резолюция за Русия. Тя е отдадена на извършените преди месец президентски избори. Почти всички парламентарни групи считат изборите за непрозрачни. Някои от тях приканват Европейски Съюз да не признава Владимир Путин за законен президент.

Андрей Ковачев е измежду вносителите на текста на ЕНП и на тази резолюция.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР