Евродепутати проучват възможността да внесат искане за вот на недоверие

...
Евродепутати проучват възможността да внесат искане за вот на недоверие
Коментари Харесай

Евродепутати проучват дали да внесат вот на недоверие срещу ЕК заради Полша -

Евродепутати изследват опцията да внесат искане за избор на съмнение против Европейската комисия, удостовери представител на Европейския парламент с уточнението, че към този момент настояването не е импортирано.

" Научихме новината, към този момент няма импортирано искане. Евродепутати са се задействали, с цел да ревизират дали това е допустимо да се направи ", добави представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че за внасянето на настояването са нужни подписите на една десета от общия брой на евродепутатите, т.е. 70 души би трябвало да поддържат предлагането, с цел да бъде прегледано и подложено на гласоподаване. " Ако това се случи, ще дадем доста повече информация ", уточни представителят. Правилата плануват избор на съмнение да бъде утвърден, в случай че против Европейска комисия гласоподават 2/3 от евродепутатите.

По-рано през днешния ден европейски медии оповестиха, че евродепутати желаят да се гласоподава избор на доверие против Европейска комисия поради решението за утвърждение на проекта на Полша за икономическо възобновяване за над 35 милиарда евро. Телевизия " Евронюз " посочи, че групата " Обнови Европа " има намерение да внесе настояването, като означи, че при приемането на решението на Европейска комисия за утвърждение на полския проект петима еврокомисари са дали своят вот " срещу " или са изразили възражения.

Евродепутатът Софи инт Велд ( " Обнови Европа " ) написа в туитър, че полският проект не преследва задачите за господство на закона. Групата на социалистите и демократите предходната седмица настоя Варшава да предприеме трайни промени, преди да получи достъп до европейските средства. Групата на Европейската национална партия дефинира дейностите на полското държавно управление като " бавни и неефективни ". По искане на групата на Зелените на следващия ден Екологичен потенциал ще разиска разногласията към полския проект, чието дефинитивно утвърждение зависи от Съвета на Европейски Съюз.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР