Евродепутати от ГЕРБ-СДС изпращат писмо до всички членове на Европейския

...
Евродепутати от ГЕРБ-СДС изпращат писмо до всички членове на Европейския
Коментари Харесай

Наши евродепутати пишат: Служебното правителство Радев използва най-страшните техники на комунистическия режим

 Евродепутати от ГЕРБ-СДС изпращат писмо до всички членове на Европейския парламент. То е във връзка последните събития в страната.

Текстът на писмото беше оповестен във Facebook от евродепутата от ГЕРБ/СДС Александър Йорданов:

Днес, неделя 30 май, ние, евродепутатите от групата на ГЕРБ-СДС, а точно: Асим Адемов, Андрей Ковачев, Ева Майдел, Андрей Новаков, Емил Радев и пишещият тези редове, изпратихме писмо до всички членове на Европейския парламент, което може да прочетете приложено.

Утре всички евродепутати ще се срещнат с него и ще бъдат осведомени за протичащото се в България, откакто прокремълският ни президент назначи " служебно държавно управление “, което стартира офанзива против демокрацията.

Тази ни самодейност е израз на паника и угриженост. Същевременно назрява моментът, в който българските жители ще би трябвало по-твърдо и уверено да се опълчват на пълзящия опит за прелом и налагане на властнически способи на ръководство от страна на президента Радев и инсталирано5о от него държавно управление.

Това ще се наложи заради обстоятелството, че сега няма настоящ парламент, който да реализира парламентарен надзор върху активността на обособените министерства и на служебния кабинет като цяло.

" Служебното държавно управление работи като избирателен щаб на президента Радев за президентските избори, които предстоят тази есен. Методите, които употребяват, за жалост са същите като тези, употребявани от комунистическата полиция, когато репресират политическите съперници “, написа още в писмото и са изброени част от най-смущаващите изяви на вицепремиера: обвиняванията без доказателства, натискът против публицисти, възраждането на понятието " някогашни хора “.

" Бивши хора “ беше изразът, употребен от комунистическия режим в България за обозначаване на съперниците на комунистическата тирания - всички царски офицери, юристи, учители, духовници, притежатели на предприятия, търговци и производители, дипломати и някогашни политици. " Бившите хора “ бяха изпратените в трудови лагери или на смърт; от време на време в това число някои от членовете на техните фамилии “, изясняват евродепутатите.

Те сигнализират още за уволнението на шефа на Държавната организация за национална сигурност след сполучливата интервенция по разтрошаване на съветска шпионска мрежа в страната.

" Служебното държавно управление на президента употребява едни от най-страшните техники на комунистическия режим - популяризира неистини, дезинформация и закани, с цел да изплаши своите съперници. Ще продължим да следим обстановката и да Ви осведомяваме съответно. Оставаме на ваше разположение за спомагателни информации “, приключва писмото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР