Евродепутати от ГЕРБ питат БСП би ли подкрепила избори от

...
Евродепутати от ГЕРБ питат БСП би ли подкрепила избори от
Коментари Харесай

Евродепутати от ГЕРБ: БСП ще подкрепи ли избори на чужда държава у нас?

Евродепутати от ГЕРБ питат Българска социалистическа партия би ли подкрепила избори от непозната страна на територията на България. Повод за въпросът е позиция на аления народен представител Таско Ерменков за изборните резултати в Крим.

В обществените мрежи в неделя вечерта депутатът от левицата цитира Христо Ботев и обяви САЩ и Европейски Съюз за " идиоти ", тъй като отхвърлят да признаят Крим за съветски.

" Днес Крим гласоподава за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, Съединени американски щати, Федерална Република Германия, Франция, Европейски Съюз в края на краищата - чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим сподели своята тежка дума, а Вие, както го беше споделил Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти! " ", написа Таско Ерменков във Facebook.

По този мотив през днешния ден евродепутати от ГЕРБ разкритикуваха " обществените позиции на депутати от българската левица ".

" Да считаме ли, че написаното от Таско Ерменков е публична позиция на Българска социалистическа партия и дали от Партията на европейските социалисти (ПЕС) знаят за нея? “, питат още евродепутатите от ГЕРБ. Според тях изразеното от Ерменков виждане за следващ път демонстрира, че наследниците на някогашната комунистическа партия в България по редица значими въпроси поддържат популистки и анти-ЕС позиции.

Според евродепутатите от ГЕРБ сходно държание от страна на Българска социалистическа партия " слага под въпрос както техния европейски образ, по този начин и евроатлантическата ориентировка на страната ".

" Виждаме единствено в границите на последните няколко месеца какъв брой съществено се разминава позицията на Българска социалистическа партия с тази на европейските социалисти, както по повод ратификацията на Истанбулската спогодба, по този начин и във връзка с декларацията на принадлежащия към фамилията на социалдемократите висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи ", споделят още евродепутатите от ГЕРБ.

От ГЕРБ оповестиха, че предлагат на депутата Таско Ерменков и представителите на Българска социалистическа партия " да се срещнат по-добре с творчеството на Христо Ботев и цяла плеяда български възрожденци и революционери като Васил Левски, Г.С. Раковски, Захари Стоянов и доста други преди да ги цитират в сходен подтекст ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР