Евродепутати и правозащитни организации нападнаха Урсула фон дер Лайен заради

...
Евродепутати и правозащитни организации нападнаха Урсула фон дер Лайен заради
Коментари Харесай

Фон дер Лайен си навлече гняв заради новото име на ресора за мигрантите

Евродепутати и правозащитни организации нападнаха Урсула фон дер Лайен поради новото име на ресора за миграция и сигурност в идната Европейска комисия, написа Евронюз, съобщи БГНЕС.

Ресорът се поема от дългогодишния чиновник в Комисията Маргаритис Схинас, само че към този момент носи името “Защита на нашия европейски метод на живот ”.

Комисията беше упрекната във “фашистко мислене ”, а името беше квалифицирано като “гадост ” от някои от критиците.

Британският евродепутат от Лейбъристката партия Клод Мораес написа, че “Защита на нашия европейски метод на живот ” не може да е име на сектор в Европейската комисия през 2019 година и попита реторично на кого е била концепцията.

Френският евродепутат от Зелените Дамиен Карем назова името “гадост ” и добави:

“Изглежда хубаво, само че когато осъзнаеш, че в действителност той ще е отпред на миграцията, интеграцията и сигурността, се трансформира в безусловно непоносимо. ”

Европейският клон на организацията за отбрана на човешките права Амнести сподели, че свързването на миграцията, сигурността и европейския метод на живот “изпраща обезпокоително обръщение ”.

От природозащитната неправителствена организация Приятели на Земята бяха по-крайни. Те написаха: “Идеята, че европейците имат потребност от отбрана от външните култури е фашистко мислене, което не би трябвало да е даже покрай политиката за миграция. ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР