Евродепутати и десетки българи се подредиха на опашка в Европейския

...
Евродепутати и десетки българи се подредиха на опашка в Европейския
Коментари Харесай

Един футболен крал в Европейския парламент

Евродепутати и десетки българи се подредиха на опашка в Европейския парламент в Брюксел, с цел да получат подписи ог Христо Стоичков.

Легендарният футболист на ЦСКА и „ Барселона “, както и редица други известни български спортисти, пристигнаха за присъединяване в конференцията „ Младежта и спортът в Европейски Съюз: огромните обещания против действителността ”. Тя бе проведена от българския евродепутат реакционер Андрей Слабаков.
 Клеър Дейли получава подпис от мегазвездата.

След това той подписваше биографията си, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Ицо подписа и доста картички с лика си.

В началото Камата поигра футбол с 8-годишния Теодор – сина на българската евродепутатка от групата на социалистите Елена Йончева. Момчето третира футбол в белгийския гранд „ Андерлехт “, само че за събитието бе облякло особено екип на „ Барселона “. Тео впечатли с уменията си футболната мегазвезда.



За подпис пристигна персонално немският евродепутат Манфред Вебер. Той е водач на групата на Европейската национална партия (ЕНП) – най-голямата политическа мощ в Парламента.

Други евродепутати, които не можаха да дойдат, бяха помолили българските си сътрудници и техните асистенти да им купят книгата и да взеат подписи.
 Стоичков постави подписа си, съпроводен от осмица, на гърба на картички с неговия лик.

Ирландецът Мик Уолъс от радикалната левица, прочут с това, че върви неглиже из Парламента, показа пред Клуб Z, че персонално е гледал финала за Купата на европейските първенци през 1992 година, който „ Барселона “ със Стоичков в редиците си завоюва с 1:0. Тогава Уолъс работил в строителството и нямал пари за хотел. Затова нощта след мача той преспал на поляните край стадион „ Уембли “.

Неговата сънародничка и съпартийка Клеър Дейли не обича футбол, само че е обожател на България. Затова тя също пристигна за подпис от Стоичков. През 2020 година Дейли, известна с троцкистките си възгледи, пристигна у нас за присъединяване в митингите против държавното управление на Бойко Борисов.
 Клейр Дейли, Мик Уолъс и българският социалист Петър Витанов с книгата на Стоичков.

На крайници при кавалера на Златната топка пристигнаха тримата сепаратисти от Каталуня, които са евродепутати. Това са някогашният министър председател на региона Карлес Пучдемон и съратниците му Тони Комин и Клара Понсати. Именно поради поддръжката си за самостоятелна Каталуня Стоичков бе освободен през 2018 година от поста почетен консул на България в Барселона.

„ Барселона “ е вторият обичан тим на Карлес Пучдемон. Той показа пред Клуб Z, че е върл последовател на „ Жирона “, който едвам за повторно в историята си е в първа испанска дивизия, само че сега е втори в класирането, и то преди „ Барса “. Със сигурност скромният отбор ще играе наесен в Шампионската лига.
 Стоичков разговяра с Карлес Пучдемон. Вляво на назад във времето е социалистът Сергей Станишев, някогашен министър председател на България.

Именно поради каталунските сепаратисти испанските евродепутати от ЕНП бойкотираха Стоичков, научи Клуб Z. За подпис обаче пристигна социалистът Николас Гонсалес, който е почитател на " Барса ", само че и на " Селта ", който е от родната му област Галисия. Стоичков даже за малко бе старши треньор на този отбор.

След като раздаде подписи на всички искащи, Камата се отдръпна в ситуиран наоколо ресторант. Там негови помчитатели подвигнаха наздравица в негова чест със „ Супер 8 “ - една от най-хубавите белгийски бири. Камата играеше точно с номер 8.
 Почитател на Камата подвига наздравица с бира " Супер 8 ".

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР