Евродепутатът Сергей Станишев заяви, че основен проблем за страната ни

...
Евродепутатът Сергей Станишев заяви, че основен проблем за страната ни
Коментари Харесай

Станишев: Тройната коалиция беше много критикувана, но имаше правила. Сега има договорки зад кулисите

Евродепутатът Сергей Станишев съобщи, че главен проблем за страната ни в политическо отношение е неналичието на сложени дълготрайни цели.

„ Всичко е ден за ден. Да закърпим нещата - от бюджета, през закони и конституционни промени и всичко без да се мисли до какво това ще докара след 10 години “, разяснява той пред Българска национална телевизия.

Той счита, че политиците са длъжници на хората в обяснение на това какво се случва, какво може да се случи и по какъв начин България да си откри мястото в този изменящ се свят.

„ Изморени сме от прехода, тъй като той беше обещан като нещо късо и хубаво “, сподели Сергей Станишев.

Демокрацията би трябвало да бъде бранена, безапелационен е той:

„ Защото тя е доста нежна. Но това не става със самоцелна борба. Виждам, че това е методът на говорене, който господства в политическото пространство. Трябва най-малко в някои сфери да се търси народен консенсус и без значение кой е на власт, не с всяко държавно управление да се стартира от нула и да се стига до нула, а въпреки всичко да има поредност “.

Сергей Станишев дефинира Шенген и еврозоната като принадлежности, а не като същински дела. Според него, същинската идея е друга:

„ И Шенген, и еврозоната са принадлежности. Ние някак си през последните години се опитваме да припознаваме дела, привнесени извън, тъй като това наподобява солидно, може би. Всъщност същинската идея е по какъв начин да създадем общество и страна, в което има мощна стопанска система, в която хората са квалифицирани, имат обучение, в която има среда за живот “, споделя социалистът.

Станишев разяснява и политическите връзки сред ръководещи и съпротива:

„ Като гледаме сглобката, която ни ръководи, те най-много стимулират своето битие с външни фактори. Да имаме поддръжка на нашите водещи сътрудници, това е хубаво, но не е задоволително. И като, че ли за жалост, опозицията в лицето на Българска социалистическа партия е повече обърната към предишното, в сравнение с към бъдещето “, сподели той.

„ Навремето тройната коалиция беше доста подложена на критика, само че тя имаше ясни правила. А в този момент има доста сделки зад кулисите “, приключи Сергей Станишев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР