Евродепутатът Радан Кънев коментира на страницата си във Фейсбук първия

...
Евродепутатът Радан Кънев коментира на страницата си във Фейсбук първия
Коментари Харесай

Радан Кънев видя капка катран в речта на Кирил Петков

Евродепутатът Радан Кънев разяснява на страницата си във Facebook първия ден на 47-ия Парламент:

Пожелавам триумф на сътрудниците в 47 Народно събрание - ще бъде мъчно, само че няколко неща през днешния ден ми дават вяра, че е допустимо:

- Много спокоен звук, извънредно време беше. Политиците сме такива, каквито ни избират жителите. И в демокрацията би трябвало да сътрудничим, а това изисква просвета на общуване;

- Преговори и компромис към този момент не са мръсни думи;

- Корнелия Нинова не е ръководител на Народно събрание. Да, ясно е, че с Българска социалистическа партия ще би трябвало да се работи, или най-малко да се опита. Но Българска социалистическа партия не е победител на изборите, а тежко изгубила партия, точно с помощта на водача си. Позицията на водач на договарянията, която известна бездейност и неумелост на останалите участници ѝ даде, беше най-голямата опасност за бъдещо управление;

- Новият ръководител на Народно събрание - млад, стегнат, просветен човек. Това е нов облик, от който имахме потребност, макар че е необикновен за позицията.

Съвсем не на последно място - речта на Христо, като ръководител на ПГ на Демократична България. За мен персонално, тя даде убеденост, че съм дал своя вот за който би трябвало. Въпреки неприятните резултати. А в случай че в акцията чувахме тази тирада, те нямаше да са толкоз неприятни.

Капката катран: В речта на бъдещия министър председател, другояче стегната, съответна, в неговия работен жанр, липсваха двата най-сериозни казуса през днешния ден - здравната рецесия и цунамито на новите европейски енергийни политики, за които сме плачевно неподготвени. Кампанията свърши. Времето за премълчаване на сложните решения - също.

Надявам се този парламент скоро да избере мощно държавно управление, с което да работим по тези сложни решения.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР